“Tarttis tehrä jotain,” sanoi Irja Seetula.
Näin kolmetoista asiaan vihkiytynyttä perusti yhdistyksen 5.4.1988. Raimo ja Liisa Tanskasen kotona pidettiin perustamiskokous. Tästä jäsenmäärä on noussut huomattavasti. Yhdistyksen rekisteröinti hyväksyttiin 2.5.1988 ja sen kotipaikka on Vantaa.
Laurin Elojuhlilla vv. 1989 – 2015 Pyhän Laurin kirkon tuntumassa Kirkonkylässä vaalittiin sekä paikallista historiaa että juurrutettiin ihmisiin kotiseudun tuntemusta vuosittain valittujen teemojen mukaisesti.
Nimensä Laurin Elojuhlat sai kirkosta, kotiseutuneuvos Lauri Leppäseltä ja silloiselta kaupunginjohtaja Lauri Lairalalta.
Juhlien järjestämisen 27 vuoden ajan mahdollisti yhdistyksen noin 100 jäsenen ja muiden kiinnostuneiden todella mittava talkootyö.
Alkuvuosina Laurin Elojuhlat aloitettiin jo perjantaina, jolloin järjestettiin Metsähallituksen kanssa tukkilaisnäytös Keravanjoen suvannossa, jonka jälkeen kirkkoveneiden soutu Keravanjokea pitkin Kirkonkylän myllylle ja sieltä soihtukulkueena yökirkkoon.
Lauantain markkinat ohjelmineen kokosivat joukoittain yleisöä ja kymmeniä kauppiaita.Aina jännitettiin säätä ja ilmojen haltija olikin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta suosiollinen.
Markkina-alueella oli lähes vuosittain makasiini-, myöhemmin aurinkokahvila ja ruusukahvila, letunpaistopiste sekä vanha holvikellari eli salakapakka. Aluksi lohikeittoa oli tarjolla Pakarituvassa, myöhemmin lohisoppateltassa kirkon viereisellä parkkialueella.
Markkina-aluetta kiertäviä esiintyjiä, ohjelmateltta kirkkoaukiolla juontajineen, musiikkiesityksineen ynnä muine ohjelmineen. Pakarituvassa on esitetty pienimuotoisia musiikkiesityksiä ja pidetty näyttelyitä.
Lapsille markkina-alueella on järjestetty perinneleikkejä, hevoskärryajalua ja onnenpyörä, muutamana kertana on ollut kotieläimiä. Yhdistyksen omassa kojussa on ollut omia ja jäsenten tuotteita myynnissä sekä arpajaiset yhdistyksen toiminnan tukemiseksi.
Pyhän Laurin kirkko on ollut muutaman ensimmäisen vuoden jälkeen avoinna koko markkinoiden ajan konserttien kuuntelemiseen ja hiljentymiseen.
Elojuhlien päätöstilaisuutta, Elospelejä, ovat isännöineet Vantaan Kansanpelimannit kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä.
Näin on meillä mietittynä, perinteenä pidettynä!